“De dag van het vertellen”

Het is vandaag “De dag van het vertellen”. Een goed moment om stil te staan bij het effect voor voorlezen op de sociaal-emotionele ontwikkeling van kinderen.

Kinderen moeten alles nog leren rondom emoties; herkenning, benoemen en het uiten. Het is van groot belang dat zij de woordenschat steeds blijven vergroten met betrekking tot emoties.

Hieronder vind je 5 Tips om door middel van voorlezen kinderen te ondersteunen bij de emotie ontwikkeling. Heel veel voorleesplezier!!

Tip 1: Relateer het verhaal aan dingen die jullie zelf recent hebben meegemaakt.

Tip 2: Lees niet alleen de tekst voor, maar bespreek ook uitgebreid de emoties die in het verhaal voorkomen. Hierdoor leren kinderen woorden te geven aan emoties.

Tip 3: Bekijk de plaatsjes uitgebreid en bespreek de emoties die op het plaatje zichtbaar zijn. Hierdoor gaan kinderen emoties beter herkennen ook bij anderen.

Tip 4: Bespreek ook je eigen emoties met je kind. Hiermee leert het dat iedereen emoties heeft.

Tip 5: Bespreek de mogelijkheden waarop de emoties die in het verhaal voorkomen geuit kunnen worden. En ook waarom het van belang is dat deze geuit worden.

Wil je meer weten over emotie ontwikkeling bij kinderen meld je dan aan voor de introductie workshop of direct voor de 3-delige workshop Heppie Kinderen en Emoties.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *