Basistraining SOS Kinderen & emoties

Vanaf 1 juli 2018 kan je als professional bij Kr8 Coaching

2-DAAGSE BASISTRAINING SOS KINDEREN EN EMOTIES

In jouw werk heb je te maken met veel verschillende kinderen. Hun emoties leiden tot gedrag dat niet altijd gewenst is. Je zou graag leren hoe je daar stabiel en positief mee om kan gaan. Bij sommige kinderen krijg je het gevoel dat je ze niet goed kunt peilen of kunt bereiken. Als je maar de juiste snaar kon raken… Het kind zou zich zo veel beter kunnen ontwikkelen als het weet dat jij hem of haar begrijpt. Inzicht in emoties en er op een effectieve manier op reageren, maakt het verschil.

De 2-daagse basistraining biedt concrete tips en handvatten waarmee je jouw vaardigheden ontwikkelt in het omgaan met en begeleiden van kinderen en hun emoties.

Ook als je te maken hebt met de begeleiding van ouders bij de opvoeding van hun kind is deze training uitermate geschikt. Je kunt de ouders hierna psycho-educatie over emoties én praktische tools bieden om de omgang met hun kind te verbeteren. Ouders ervaren direct resultaat.

Wil je daarnaast ook graag workshops gaan verzorgen aan ouders/opvoeders, dan kun je daarna de train-de-trainer volgen.

WAT BIEDT DEZE basisTRAINING JOU?

In deze training krijg jij theorie, tips, handvatten en werkmaterialen die jij in jouw werk als professional direct kunt toepassen.

 • Welke emoties zijn er?
 • Waarom zijn emoties belangrijk?
 • Wat hebben kinderen te leren?
 • Hoe kan ik als professional daaraan mijn bijdrage leveren?
VOOR WIE IS DEZE TRAINING GESCHIKT?

Voor pedagogische professionals zoals gezinscoaches, leerkrachten, IB-ers, pedagogisch medewerkers en gastouders. Maar ook bijvoorbeeld voor medewerkers Toegang van de gemeente. Iedereen die zijn vak serieus neemt, het kind centraal stelt, maatwerk wil leveren en daarbij zijn eigen vaardigheden ten aanzien van emoties wil uitbreiden/versterken.

PROGRAMMA

De training bestaat uit 2 dagen 7 uur (inclusief een uur pauze) waarin de theorie op een toegankelijke manier met veel voorbeelden en beeldend materiaal wordt uitgelegd. Daarnaast vinden er diverse oefeningen en reflectie plaats, om je het geleerde direct eigen te maken en krijg je thuisopdrachten mee om daadwerkelijk met het geleerde aan de slag te gaan. Tijdens de training is er ruim de tijd voor eigen vragen en praktijkvoorbeelden.

DE TRAINING IS INCLUSIEF
 • 12 uur deskundige training.
 • Uitgebreid naslagwerk met alle theorie.
 • Het prentenboek Ikkes met poppetje (t.w.v. 20,00) óf De gids over emoties bij kids + de gids over hooggevoelige kids (samen t.w.v. 19.90 euro).
 • Diverse toepasbare materialen voor in je werk.
 • Twee unieke emotiespellen voor (jonge) kinderen (t.w.v. 24,95)
 • Complete verzorging; koffie/thee, vers fruit en goed verzorgde lunch op aangename locatie.
 • Certificaat bij volledige aanwezigheid en het uitvoeren van de opdrachten.
AANTAL DEELNEMERS

8-12 deelnemers

INVESTERING

447,- euro inclusief alle materialen en verzorging. De trainingen van SOS kinderen en emoties zijn vrijgesteld van btw.

Termijnbetaling is mogelijk. Neem hiervoor contact op via adm@sos-kinderenenemoties.nl. De training gaat door bij minimaal 6 deelnemers. Uiterlijk 2 weken voor aanvang van de training ontvang je hierover bericht. Bij annulering van de training kun je kiezen voor deelname op andere datum/locatie of terugbetaling. Bij keuze terugbetaling wordt het cursusgeld binnen 2 weken teruggestort.

ACCREDITATIES

De basistraining is ook in 2019 geaccrediteerd door SKJ en Registerplein.

Locatie en data:

Kijk voor actuele trainingsdata op https://sos-kinderenenemoties.nl/trainingen/

Inschrijven

Voor meer info en aanmelden, ga naar https://sos-kinderenenemoties.nl/trainingen/ of neem contact met me op.