SOS kinderen en emoties naar Curaçao

INSPIRATIEWEEK OP CURAÇAO: OPGROEIEN IN VERBINDING

inspiratieweek Curaçao

Voor ouders, professionals, kinderen en pubers.

Een groep enthousiaste, gemotiveerde professionals uit Nederland heeft in samenwerking met Mishane Arendell op Curaçao een inspiratieweek samengesteld. Wij komen graag onze kennis en kunde delen!


Op zaterdag 5 februari starten wij de week met diverse korte workshops. Deze zijn toegankelijk voor iedereen die interesse heeft.
Aanmelden kan ter plekke.

Op maandag 7 februari starten de diverse trainingen en workshops. Aanmelden kan via de knoppen naast de beschrijvingen hieronder..

Mocht je je aan willen melden voor een andere workshop of training kan dit via de desbetreffende trainer.
Ga hiervoor naar onze gezamenlijke website en meld je aan via de knoppen onderaan de pagina.

Mijn workshops

Workshop Help, hoe ga ik met mijn emoties om?

De puberteit is voor jongeren een onstuimige periode. Door alle snelle veranderingen in lichaam en geest is het een turbulente tijd. Het gedeelte van de hersenen dat verantwoordelijk is voor rede, relativering en het bijsturen van gedrag is rond deze periode nog volop in ontwikkeling. Emoties spelen in deze fase van de ontwikkeling een belangrijke rol, welke regelmatig wordt onderschat.

Om pubers hierin te ondersteunen heeft Kr8 Coaching een workshop ontwikkeld voor pubers.. De jongeren leren tijdens de workshop op actieve, praktische en doelgerichte wijze de functies van de verschillende basisemoties. Daarnaast gaan ze emoties herkennen bij zichzelf en elkaar, leren benoemen van hun emoties. Tijdens de workshop worden theorie en actieve werkvormen met elkaar afgewisseld.

Aanmelden

Workshop Pubers en emoties

Tijdens deze workshop neemt Renske je mee in de wereld van de emoties van een puber.
Er wordt stil gestaan bij de ontwikkeling van het puberbrein, gierende hormonen en risicogedrag in relatie tot de emotie-ontwikkeling. In ongeveer 3 uur bespreekt Renske graag met jullie enkele door jullie ingebrachte praktijkvoorbeelden. Na afloop van de workshop beschik je over praktische tips en opdrachten om samen met pubers aan de slag te gaan.

Aanmelden

Workshop Emoties bij jongeren met een licht verstandelijke beperking

Emoties zijn soms best lastig, zeker voor jongeren met een licht verstandelijke beperking. In deze workshop van 3 uur, krijg je inspiratie en concrete tips om jongeren met een licht verstandelijke beperking te ondersteunen in hun emotie-ontwikkeling.

Aanmelden

Schoolaanbod Help, hoe ga ik met mijn emoties om?

De puberteit is voor jongeren een onstuimige periode. Door alle snelle veranderingen in lichaam en geest is het een turbulente tijd. Het gedeelte van de hersenen dat verantwoordelijk is voor rede, relativering en het bijsturen van gedrag is rond deze periode nog volop in ontwikkeling. Emoties spelen in deze fase van de ontwikkeling een belangrijke rol, welke regelmatig wordt onderschat. Om pubers hierin te ondersteunen heeft Kr8 Coaching een gastles ontwikkeld voor de onderbouw van het voortgezet onderwijs. Tijdens 2 lesuren gaan de leerlingen de functies van de verschillende basisemoties leren. Daarnaast gaan ze emoties herkennen bij zichzelf en elkaar, leren benoemen van hun emoties. Tijdens deze gastles worden theorie en actieve werkvormen met elkaar afgewisseld. De leerlingen leren actief, praktisch en doelgericht.