Workshops SOS Kinderen & Emoties

Opvoeden is…

ruimte geven aan emoties

én grenzen aan gedrag


Er komt veel op kinderen af en kinderen moeten heel veel leren. Opvoeders beperken zich daarbij vaak op alleen de rationale dingen, zoals fietsen, schrijven, rekenen, eten en slapen.
Echter, kinderen zitten vol emotie. Wij, als ouders, vergeten vaak dat kinderen ook moeten leren wat emoties zijn en hoe je hier mee om kan gaan.

In verschillende workshops bespreek ik op een interactieve manier hoe je als ouder en/of professional op een goede en helpende manier met de emoties van kinderen om kunt gaan. En hoe je kinderen op hun beurt kan leren met hun emoties om te gaan.

Emoties zijn nuttig!

Als je op een goede manier met emoties kan omgaan, helpen ze je om gebeurtenissen te verwerken, grenzen te ervaren en aan te geven. Maar een kind kan zich ook laten overspoelen door emoties, waardoor het zich machteloos, verdrietig en boos kan voelen.

De verschillende SOS workshops bieden praktische handvatten om kinderen te leren om emoties voor hen te laten werken in plaats van tegen hen. Klik op de link voor meer informatie over de verschillende mogelijkheden.

◊ Introductieworkshop

◊ Driedelige Workshop

◊ Online programma Emoties? Poeh!

Je bent niet uniek in het leren omgaan met emoties van kinderen. Hier in een vertrouwde omgeving met bekende mensen – zoals familie of vrienden – over praten is uiterst waardevol.

Wil je samen met Kr8 Coaching meer zicht krijgen op de emotie ontwikkeling van je kind? Zullen we vrijblijvend kennismaken? Bel 06-46 34 32 93 of stuur een mail naar renske@kr8coaching.nl